top of page
Zoeken

over tanden wisselen...

Als goeie theatermaker moet je je echt inleven in je doelgroep. Waar zijn ze mee bezig, wat zijn hun beslommeringen, mijlpalen,...

Bij Mist is onze leeftijdscategorie 5+, wat wil zeggen dat er af en toe al eens iemand in de zaal zit met een prachtig schietkot in zijn of haar mond. Bij die jongens en meisjes is dit ongelooflijk schattig, getuigen de liefelijke communiefoto's die iedereen wel in zijn foto-album heeft plakken. Nu ben ik recent 31 jaar geworden maar zit ik momenteel in dezelfde overgangsfase als mijn doelgroep. Inleven dus! Ik weet perfect hoe het is om een boterham te eten zonder voortanden! Raar, maar waar!


Om een lang verhaal kort te maken: in 2012 ging ik fietsen, iemand anders besloot op hetzelfde moment en op dezelfde plek met de auto te rijden, wij ontmoeten elkaar zonder elkaar goed te zien en vervolgens zag ik wel mijn tanden op de grond liggen. Toen mocht ik al even mijn pubertijd herbeleven met een prachtige beugel in mijn mond. Nu is het de beurt aan mijn kindertijd want die tanden waren mijn mond beu. De tandartsen besloten dat het tijd was om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen: spiksplinternieuwe tanden. Klinkt op het eerste gezicht superleuk, helaas is de realiteit wat anders... Verschillende ingrepen, gezwollen gezicht, blauwe plekken en zo ook tandloze dagen, zoals vandaag. Zo worden vandaag mijn nieuwe exemplaren gebakken in een of ander labo en worden deze vanavond vakkundig geplaatst.


Kleur en vorm mocht ik zelf kiezen. Even twijfelde ik nog om heel gek te doen en iets in het thema van carnaval te kiezen maar omdat mn eigen dochter me al gek bekijkt s'ochtends ben ik toch gewoon voor simpele 'witte' exemplaren gegaan. Benieuwd wat jullie ervan gaan vinden en hoe de eerste confrontatie in de spiegel zal zijn. De ideetjes borrelen al om hierover een leuke voorstelling te maken, uiteraard met de titel 'TAND'.


Een paar dingen heb ik hierdoor wel geleerd.

1. De tandenfee bestaat niet, of komt toch niet meer langs bij dertigers.

2. Als je zelf niet meer in de wisselfase zit en plots ligt er een tand van jou op de grond, meteen oprapen en terug in je mond stoppen. Alleen dan blijft hij 'leven'.

3. Levende tanden zijn leuker dan dode tanden, daarin lijken ze heel hard op mensen.

4. Lachen zonder tanden is niet zo fijn. Push je kind dus ook niet om dit schietkot te vereeuwigen op de communiefoto's. Hoewel ik hoop dat een 6-jarige hier minder mee bezig is dan ik.

5. Tenslotte poetsen poetsen poetsen. Draag zorg voor je tanden. In Zeep onze 2+ voorstelling wil ik dan ook heel graag een onderdeel stoppen over tanden poetsen.


Nu is het spannend afwachten tot ik vanavond mijn nieuwe tanden krijg. Het voelt een beetje als een jurk van zalando die dadelijk geleverd wordt. Benieuwd of ik de tanden ook kosteloos mag terugsturen als ze niet goed passen...


Een foto ga ik jullie besparen! Een geheim kan ik wel verklappen. Het hand voor mijn mond op de promoafbeelding van Zeep is er niet toevallig...

© Tim De Backer

145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page