top of page
Zoeken

een doorsnee repetitieweek

Repeteren met Het WOLK dat is iets apart. Liz kan erover meespreken, de dagen zijn onvoorspelbaar en zitten vol verrassingen en wendingen. Een foto op het net, een mooi lied op de radio, een gesprek op cafe, ... alles beïnvloed ons werkproces en stuurt ons mee naar het eindresultaat van Zeep.


Dag 1: klungelen in bad

"En dan duiken we in het bad" denken we op de brainstorms, tot het bad voor ons staat en dat 'duiken' eerder een oude-vrouwtjes-geklungel wordt met benen die toch niet altijd lijken te kunnen wat je wil. Het bad dat kantelt, iets te familiair contact, even niet meer kunnen bewegen en slapende benen, het hoort er allemaal bij. Maar aan het einde van de dag hebben we iets gemaakt wat we leuk vinden, waar we vrolijk van worden en waar we blauwe plekken en spierpijn van krijgen (dat laatste ontdekten we pas de dag erachter).


Dag 2: Liedjes schrijven

Onze coach Walter was heel duidelijk bij een eerste verkennend gesprek; probeer zelf eens een liedje te schrijven. Dus als twee volleerde zangeressen gingen we aan de slag. 'Of het vals is?' Jazeker! 'Of dat erg is?' Neen helemaal niet! Het klinkt goed en we kunnen niet stoppen met zingen... 'Of we nu plots een musical aan het maken zijn?' Daar zijn we nog niet helemaal aan uit maar als je binnenkort een nieuw album tegenkomt op 'Spotify' van Sarah en Liz moet je niet schrikken.


Dag 3: Repeteren in de keuken

Onze repetitieplek is heel donker en vaak een beetje onaangenaam... Dus als we een brainstorm/schrijf-dag organiseren vertoeven we liever bij iemand thuis, zoals bij Liz! Grote ramen, grote tafel, nieuwsgierige buren,...Liz maakt thee en snijdt een tomaatje bij mn boterham en ondertussen weet ik perfect hoe laat de postbode iets in Liz haar brievenbus dropt. In ons enthousiasme zwemmen we soms voor het raam om de buren te entertainen en ik moet telkens even rechtstaan als ik iets wil uitleggen. Ik denk dat Sterre, de dochter van Liz denkt dat ik binnenkort bij hen intrek door mijn frequente aanwezigheid.


Dag 4: Materiaal sprokkelen

Een oproep lanceren op sociale media, Het WOLK is er niet vies van. We werken dan ook heel graag met afvalmateriaal. Dat de helft van mijn familie en vrienden de laatste weken geen PMD meer heeft buitengezet was al geen geheim, maar ook tweedehandskoffers, verroeste fietswielen en kippendraad gaan we ophalen bij de mensen. Zo mochten we deze week heel geheimzinnig een koffer oppikken achter de siergrassen bij iemand op de oprit, spannend!


Dag 5: Schade inhalen

Liz en ik kennen elkaar nog maar net, dus we hebben veel te vertellen aan elkaar. Over jeugdliefdes, verbouwingen, zwangerschappen, vorige carrières, lentefeesten en opvoeding, zowat alles passeert wel over de keukentafel. Wees gerust, we gaan dit alles niet verwerken in deze ene voorstelling, we zijn van plan om nog heel lang theater te maken.


Weekend:

Inspiratie opdoen, films kijken, muziek beluisteren, de dochter observeren, dingen in elkaar knutselen,... Maar helaas ook koken, de was doen, naar de winkel gaan, facturen maken, facturen betalen,... om dan plots te beseffen dat het helemaal geen weekend is maar de dagen zo door elkaar lopen en je straks moet gaan repeteren.


Een voorstelling maken, een bizar proces.

89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page