top of page

Lesmap - Maan

Wil je meteen aan de slag spring dan naar de opdrachten

Beste juf, meester of andere geïnteresseerde,


Ik ben Sarah van Het WOLK en binnenkort kom je met de klas naar onze voorstelling Maan kijken. Vooreerst wil ik je bedanken dat je voor onze voorstelling koos en we hopen dan ook dat je klas een aangename ervaring tegemoet gaat.

Wij hebben een lesmap samengesteld die je vrijblijvend kan gebruiken zowel voor als na de voorstelling.
Er is een korte voorstelling van wie we zijn, tips voor jullie theaterbezoek, leuke praat-ronde-starters, muzische opdrachten en creatieve ideetjes om uit te testen met jullie kleuters of leerlingen.
Aarzel zeker niet om deze aan te passen zodat ze beter geschikt zijn voor jouw klas.

Voor onze voorstelling Maan nemen jullie plaats op het podium waarbij jullie helemaal omringd zijn door doeken. Mogen we vragen enkel plaats te nemen op de bankjes die voorzien zijn. Verplaats dus geen stoelen of verschuif geen blokken of ga niet met een kindje op de grond zitten want we spelen overal. Mocht je toch even met een kindje naar buiten gaan (bang, toilet,…) dan neem je gewoon de opening langs waar je binnen bent gekomen.

We willen ook vragen om tijdens de voorstelling geen foto’s te maken met flits, dit kan zeer storend zijn voor de kinderen en de spelers. . Op onze website vinden jullie hele mooie foto’s en filmpjes terug waardoor je nog kan nagenieten met de klas.

Wij willen heel graag jullie mening horen, dus geef gerust een seintje via sociale media, onze website, mail, telefoon of oldschool per post!Veel kijkplezier bij de voorstelling en doe-plezier bij de lesmap.

Vriendelijke groetjes
Het WOLKSarah Van Overwaelle            www.hetwolk.be                VZW Het WOLK
sarah@hetwolk.be                                Singelweg 47
0494723296                                9200 Mespelare


 

Wie of wat is Het WOLK


Het WOLK is een kindertheatergezelschap opgericht in 2015 door Sarah Van Overwaelle vanuit de noodzaak om kwalitatief theater te brengen voor de allerkleinsten. We staan garant voor sterk beeldend theater dat fantasie en creativiteit prikkelt en de verbeeldingswereld van jong en oud vergroot. Daarnaast heeft het WOLK de gave om los te koppelen van de realiteit en je mee te nemen naar een nieuwe magische wereld.

Het WOLK staat voor dromen, fantaseren, met je hoofd in de wolken lope
n en dit overbrengen op het publiek, de wereld, het volk vandaar onze naam met het vreemde voorzetsel.

Misschien zag je eerder al met je klas de voorstellingen Stof, Nest, Mist, Zeep, Vuil of Brok? Bij al deze voorstellingen willen we aandacht opwekken bij ons publiek. Aandacht voor de kleine verhalen, voor de onbenulligheid van objecten, voor de schoonheid van het leven en de traagheid van de dingen. Het WOLK brengt een ode aan de kinderlijke verbazing en verwondering waarmee we allemaal geboren werden en roept op om die vaker terug op te zoeken.

We kiezen er bewust voor om in deze voorstelling Maan weinig taal te gebruiken. Hierdoor willen we de kinderen stimuleren om hun eigen verhaal te fantaseren in hun hoofd en hun eigen invulling te geven aan wat ze horen, zien, voelen,… We zijn dus heel benieuwd wat jullie kleuters na de voorstelling beleefd hebben en misschien zal je merken dat jouw ervaring helemaal anders was, iets wat we stiekem heel leuk vinden.Wil je meer te weten komen over het andere werk van
Het WOLK hou dan zeker www.hetwolk.be in het oog.

De voorstelling werd gemaakt door:

Van en met: Saskia Verstiggel, Bert Van Wymeersch en Sarah Van Overwaelle
Vormgeving: Bert Van Wymeersch en Sarah Van Overwaelle
Spelregie: Danny Timmermans
Lichtontwerp en technische uitvoering: Jonatan De Vroede
Muziek: Bert Van Wymeersch
Productie: Het WOLK
Met de steun van: De Vlaamse Overheid, CC De Werf, CC Belgica, CC De Plomblom, CC Emotia, CC Ploter Ternat.


duur: 45 min                                                                             
 

bottom of page