top of page
210912_VUIL_008.jpg _.jpg

Sarah Van Overwaelle

Sarah is de bezieler van Het WOLK. Ze neemt het artistieke en een groot deel van het zakelijke aspect van het gezelschap op zich. Ze is theatermaakster, vormgeefster en actrice. Sarah neemt het initiatief voor de voorstellingen en gaat dan op zoek naar een straf team rond haar. 

Sarah heeft een grote voorkeur voor het beeldende, ze wil prikkelen, betoveren en emotioneren met haar beelden. Een object, een mooie foto of film, de kopjes in de kast, een droom, het ritselen van de bomen in de tuin,... het kan allemaal het vertrekpunt zijn van een nieuw project. Sarah is een echte verzamelaar, het liefst van al wil ze alle mooie spullen die ze ziet bijhouden. Ze is dan ook een rommelmarkt-freak, kringwinkel-liefhebber en komt heel graag snuffelen op jouw oma haar zolder. In alles ziet ze wel een nieuwe toekomst. Ze houdt er dan ook van om spullen een tweede leven te geven op het podium en na afloop misschien terug in huis te zetten.  

 

Haar grootste geluk is wanneer de schoonheid die ze zag in een object gedeeld en begrepen wordt door haar publiek. Het delen van haar creaties, het tot leven brengen van oude objecten, het uitwerken van de kronkels in haar hoofd zijn zo fantastisch om te doen en zorgen ervoor dat ze de mooiste job ter wereld heeft. Dat ze daar dadelijks applaus voor krijgt is de kers op de taart. 

Buiten Het WOLK zit Sarah ook niet stil, zo regisseert ze in het amateurtheater, speelt af en toe in voorstellingen van andere gezelschappen, geeft workshops, dramales, dansles, maakt kledij of broeit op een nieuw projectje.  Maar meestal kan je haar wel ergens in een bos, op een veld of in een speeltuin terugvinden met haar gezinnetje.

Naam: Sarah Van Overwaelle

Geboortedatum: 16/02/88

mail: sarah@hetwolk.be

Ik hou van... op het toneel staan, verwondering scheppen met eenvoudige dingen, samen dromen van nieuwe projecten waarbij alles nog mogelijk is en het meest van al kan ik genieten van het applaus aan het einde van een fijne voorstelling. 

Dit wil(de) ik later worden.. Actrice, danseres, zangeres en ik ben zo blij dat één van die dromen is uitgekomen. 

Mijn lievelingskleur is... Ik zie heel graag geel en groen maar eigenlijk zijn alle kleuren top. Ik vermijd zwart, grijs, beige. De rest van de wereld heeft daar al genoeg van. 

Als ik niet aan het spelen ben met Het WOLK... ben ik wel iets aan het maken voor Het WOLK of aan het dagdromen op een wolk. 

bottom of page