top of page
BDAFA0DC-3F33-4D78-AAEE-461A4637B031.JPG

Femke Platteau

Femke Platteau (1992) is actrice en theatermaker en studeerde in 2015 af als master aan de drama-opleiding van KASK School of Arts.

Femke speelt in 2022 met Het Kwartier/Cie De Kolifokkers de voorstelling ‘de gemoederen’ , met 4Hoog ‘Kladderadatsch’ en met Het Wolk ‘Brok’. Deze zomer tourt ze met Cie Les Vrais Majors met ‘La Montagne’ door België & Frankrijk o.a. op het Festival d’Avignon.

In 2021 maakte ze een in situ-project met een mobiel postkantoor in de openbare ruimte waarbij een voorbijganger een postkaart kan versturen live ontworpen door een illustrator en schrijver. 

Femke maakt deel uit van de spelers-Compagnie De Kolifokkers met Anna Carlier, Louise Bergez, Eleonore Van Godtsenhoven, Loes Swaenepoel, Leontien Allemeersch en Indra De Bruyn -waarbij ze te zien was bij ‘De Gemoederen” (2021),‘Het Voorgeborchte’(2016) en ‘De Heer Bonifakius’(2017). 
In 2019 maakte ze in samenwerking met Freek De Craecker ‘Bla Bla Blues’. 

Ze werkte eerder samen met 4Hoog/Frans Van der Aa en Raf Walschaerts (Stekeblind, 2017), Abattoir Fermé/Stef Lernous (Colossus, barock is the new black, 2014), Bij de Buren/Luxemburg (2017), Pieter Ampe/CAMPO (So you can feel, 2014), Naomi Kerkhove (Forest Fruit, 2016), Sam Bogaerts en Tania Van der Sanden (Kwartet, 2016), Ballet Dommage (2013) e.a.
Femke werkt voor One Eyed Jack waarbij eigen en andermans artistieke projecten ondersteund worden. 

Naast theater heeft Femke een liefde voor textiel, in situ en kunst met focus op maatschappelijk engagement.

Ze timmert haar weg als actrice en theatermaker. Daarbij schuwt ze de verschillende facetten van het proces niet. Zelf benoemt ze zich het liefst als een makende speler; schrijvend, bricolerend, spelend, sprekend, kostumerend, grimerend.

Als maker is ze geïntrigeerd door duistere, mythologische en groteske elementen. Daarnaast koestert ze een fascinatie voor vreemde wezens, kunstzinnige universa en magische festijnen. Ze beschrijft haar werk als plastisch, humoristisch en grotesk waarbij beeld steeds een belangrijke factor is. 

 www.femkeplatteau.com 

Naam: Femke Platteau

Ik hou van... avonturen

Dit wil(de) ik later worden.. Poetsvrouw

Mijn lievelingskleur is... soms groen soms rood. Hoe meer kleur, hoe meer vreugd. 

Als ik niet aan het spelen ben met Het WOLK...  flaneer ik graag door de Brusselse straten

bottom of page