top of page

Bert Van Wymeersch
 

​Bert staat mee aan het roer van Het WOLK. Hij is van het zakelijke zachtjes mee in het artistieke luik gerold. Eerst componeerde hij de muziek, dan ging hij mee aan de slag voor het ontwerpen en uitvoeren van het decor en sinds Vuil staat hij zelf mee op (of liever onder) de planken. Vanaf 2022 is Het WOLK zijn full-time bezigheid, zijn uitlaatklep en vaak ook zijn bron van energie wat een enorme meerwaarde is voor ons als gezelschap. 

Het WOLK heeft doorheen de jaren een uniek geluid gekregen waar Bert het creatieve brein achter is. Hij gaat in zijn muziekkamertje aan de slag met een aantal instrumenten en vult deze aan met huis- en keukenapparaten, zijn eigen stem, het geruis van de bomen of misschien het gesprek van de buren, alles integreert hij en vormt hij om tot een bijzondere soundtrack, die perfect de dromerige beelden van Het WOLK ondersteunen. 

Sarah is de knutselaar of vaak prutser die iets bric-a-brak in elkaar friemelt. Bert is de man die er voor zorgt dat het stevig en duurzaam wordt, dat het een tournee kan doorstaan en vele hernemingen. Hij ontwerpt de grote decorelementen en zorgt voor de vaak technische snufjes. Hij is ons manusje van alles.

 

Bert verzorgt op tournee vaak ook de technische uitvoering van de stukken. In zijn (beperkte) vrije tijd is hij graag bezig in de tuin waar een creatief project nooit ver weg is. Samen met de kinderen is hij wel een vogelkastje aan het timmeren, een geïmproviseerde glijbaan aan het maken of een subtropisch zwemparadijs aan het knutselen.  

Naam: Bert Van Wymeersch

Geboortedatum: 16/11/88

mail: bert@hetwolk.be

Ik hou van... 

Dit wil(de) ik later worden.. 

Mijn lievelingskleur is... 

Als ik niet aan het spelen ben met Het WOLK... 

bottom of page